Крум Дончев: Реалността във Вълчи дол е - улици с дупки и рушащи се сгради

Май 10, 2019 ВАРНА Новини Избори 0 2167

10.05.2019

 По време на среща  с граждани във Вълчи дол, кандидатът за евродепутат от листата на "БСП за България" Крум Дончев сподели своите впечатления за случващото се в Северна България - и в частност във Вълчи дол и Суворово.

„Намирам се на територията на община Вълчи дол и още с влизането вниманието ми е приковано от един голям билборд със слънчево усмихнато момиченце, държащо питка в ръце. Тук се срещнах с над 50 жители, с които дискутирахме техните проблеми и нужди за един по-добър социален живот", каза Дончев. Той обясни, че след доста обстойна дискусия е пожелал да се запознае с платформата на Общината за развитие на града и региона и отбеляза, че е  намерил голяма разлика между идеите за развитие и реалността. 

Дончев каза, че тя съдържа 4 основни приоритета -    създаване на условия за местно икономическо развитие, ограничаване на безработицата, повишаване на доходите, балансирано териториално развитие и подобряване на качеството и достъпа до административни, здравни, образователни, социални и културни услуги.

"Реалността, с която се сблъсках, са разкопани улици с дупки и рушащи се сгради. Платформата няма как да се изпълни без национална стратегия за регионална политика, а хората във Вълчи дол го заслужават, защото имат и своя обществен принос, а именно - страхотни постижения", добави кандидатът за евродепутат.

"Вярвам, че със стратегическите ни документи „Визия за България“ и „Визия за Европа“ ще имаме възможността да подкрепим реализирането на Общинската платформа, която несъмнено трябва да бъде свързана с реалността", заключи Дончев.